Voor patiënten en zorgverleners (NL)

Het DEARhealth platform is bedoeld als digitale zorgondersteuning voor patiënten met een chronische aandoening. Hiervoor gebruiken zij een app op hun smartphone. Zij zien welke activiteiten gepland zijn voor hun zorg, oftewel een zorgpad. Die activiteiten zijn bijvoorbeeld een bezoek aan de arts of een laboratoriumonderzoek, maar ook vragenlijsten invullen over hun gezondheid en klachten. Dit geeft een doorlopend beeld van hun gezondheid, ook voor hun zorgteam. Verder kunnen patiënten via chatberichten vragen stellen aan hun zorgteam, en via ondersteunende modules meer leren over hun ziekte en welzijn.

Daarnaast helpt DEARhealth artsen en verpleegkundigen om het best passende zorgpad te kiezen op basis van specifieke kenmerken van de patiënt en hun ziekte. Ook kunnen zij de gezondheid van hun patiënten thuis monitoren via de ingevulde vragenlijsten en daaruit volgende gezondheidsscore. Zij kunnen hierdoor tijdig reageren op evt. verslechtering van de chronische aandoening, bijvoorbeeld door het plannen van een extra telefonisch gesprek of consult. Ook kunnen artsen en verpleegkundigen vragen ontvangen en beantwoorden via chatberichten, zonder dat een bezoek aan het ziekenhuis of telefonisch contact nodig is.

Patiënten handleiding

Om de DEARhealth patiënten handleiding in te kunnen zien heeft u een wachtwoord nodig. Indien u daarvoor in aanmerking komt is deze aan u gemaild door DEARhealth.